Orta san Giulio

Lago D’orta is een van de meest beroemde toeristen-resorts, een betoverend trechtermeer in de voetheuvels van de Alpen, oostelijk en westelijk geflankeerd door bergen badend in groen.

Een aanrader is de charmerende geschiedenis en architectuur, die terug dateert tot romaanse en baroque-periodes. Het dopje Orta San Giulio, met een plein dat aan het meer ligt en omringd door paleizen uit de 16e -17e eeuw, is het kleine “hoofdstadje” van Lago D’orta. Langs het dorpje vind u de Sacro Monte (20 kapellen met beelden en frescos gewijd aan het leven van San Francesco) en aan de andere kant, het San Giulio eiland, met haar romaanse basilisk en ambro uit de 12e eeuw.

Om dit allemaal nog beter te kunnen ervaren bieden wij ook twee appartementen in de binnenstad van Orta aan. Met balkon dat na 5 uur ’s middags een verkoelende schaduw biedt. Heerlijk voor het aperitief!Op loopafstand van vele gezellige terrasjes en restaurants waar u heerlijk kunt vertoeven in gezelschap van andere toeristen en de lokale bevolking. La dolce vita!!
Lees meer